logo
flags
på scen

- En extremt portabel multitrack inspelare!

Varje scen har sitt eget liv och utstrålar sin egen energi. Två shower är aldrig exakt lika och det är en del av tjusningen! Tänk om du hade möjligheten att enkelt spela in dessa gig och dela med alla som inte var med? Tänk om du kunde mixa ljudet efteråt och få exakt den ljudbild du vill? Med MT16 Tracker är det nu möjligt!

Tracker MT16 gör det möjligt att samtidigt spela in 16 separata spår från en vanlig mixer, JamHub, keyboard (eller direkt från en gitarr eller bas via en linebox), med upp till 24bit, 96kHz upplösning. Spåren lagras på utbytbara SD-kort och med enhetens inbyggda WiFi laddas filerna dessutom automatiskt upp till den fria molntjänsten BandLab*. I BandLab kan du redigera spåren när du vill på en iPad, PC eller liknande utan att du behöver ha inspelningsenheten med dig. Mixa om en låt på tåget eller när du väntar på bussen! Det finns även en smidig smartphone app* för att fjärrstyra och programmera inställningar och transportfuntioner (play, stop, record etc). Tracker MT16 är portabel, prisvärd och genomtänkt på en helt ny nivå!

Med Tracker MT16 är det enkelt att spela in rep, livekonserter, studiosessions och jamsessions, egna eller andras. Det tar inte många sekunder att koppla upp och vara redo för ”tagning”. Hanteringen är busenkel!

Det finns 3 olika sätt att jobba med MT16. Vilket sätt du än väljer så sparas alla spår i separata mappar på det medföljande 16GB SD-kortet för att det skall vara lättare att hitta rätt filer vid efterbearbetning eller vidare inspelningar.

Spela in från en mixer

Med Tracker Breakout kabel MT16BC (tillbehör) får du 16 separata ingångar till Trackern och kan spela in på alla 16 spåren samtidigt.


Spela in från en JamHub

Har du en JamHub Studio så finns snabbkopplingen MT16CC (medföljande kabel) som helt integrerar Trackern med JamHuben och spelar in alla spår separat. Trackern spelar då in signalen pre-fader och pre-effekter för att du skall få en så ren och opåverkad inspelning som möjligt. Ett måste när du vill jobba vidare med ljudet efter inspelningstillfället!

Spela in allt annat

För en snabbinspelning använder man de 8 st inbyggda mono-ingångarna (1/4" tele). Det behövs inga specialkablar och man är "ready to go" var som helst och när som helst. Du kan t.o.m. koppla in ett instrument med linjesignal direkt.

Dela din musik

De flesta utav oss spelar musik för att dela med andra. Tracker MT16 gör det enklare än någonsin att spela in allt på separata spår och mixa efter showen. Spela in, mixa, publicera! Genom att tappa ljudet från mixern och sätta alla nivåer själv, får du liveinspelningar som publiken vill höra om och om igen. Spela in showen ikväll och ladda upp online imorgon. Tracker MT16 ger dig friheten att spela in allt ljud du vill oavsett om det ska användas till att dela på nätet, CD-skivor, video eller podcast!

Trådlöst upp i molnet!

Detta är en av de coolaste funktionerna! Tracker MT16 kopplar sig trådlöst upp till internet via WiFi och tankar automatiskt upp dina spår till ditt fria BandLab konto (ett nätbaserad redigeringsprogram)*. Alla bandmedlemmar, låtskrivarkollegor eller sammarbetspartners, vart i världen de än befinner sig, får omedelbar direkt tillgång till det inspelade materialet. Musiken kan mixas och editeras omedelbart, eller varför inte lägga till egna och nya spår. Ett smidigare sätt att projektera nya idéer med andra musiker, vart än på planeten de befinner sig, har aldrig tidigare funnits. Eller varför inte spela in live-konserten och annonsera till publiken att musiken ligger online direkt efter showen! En producent mixar låtarna i sin studio efterhand som de spelas in och lägger ut materialet. Eller helt nytt och revolutionerande sätt att jobba med inspelning och att dela musik med omvärlden!

Du kan självklart redigera filerna inspelade på Tracker MT16 i Cubase, WaveLab, Logic, Pro Tools, GarageBand och liknande program.

Lika självklart kan du spela in på Tracker MT16 utan att koppla upp till nätet överhuvudtaget. Spela in på SD-kort (16GB medföljer) eller buffra filerna till en extern hårddisk eller datorn via USB-porten om du oroar dig för att minnet skall räcka.


Check The Specs:

  • Tillverkad i slitstark 5-lagers PCB av militär standard, med 4 knappar, 6 lysdioder och 1 LCD-skärm.
  • 8 mono-ingångar, 1 hörlursuttag och 1 flerfunktionsport för 16-kanals Breakout- eller Connect-kabel.
  • 1 SD-kort-uttag, 1 USB-uttag, 1 Ethernet port och XXXkHz trådlöst WiFi. Kommer med 16GB SD-kort.
  • 1.5v nätadapter jack. PSU nätadapter medföljer.
  • Spara inspelningarna i separata spår som WAV-, MP3- eller ALAC- filer för bruk i valfri DAW-utrustning.
  • Ladda upp alla filer trådlöst till BandLab* för bekväm och enkel lagring, avlyssning och editering i molnet.
  • Spelar simultant in 16 kanaler live audio.
  • Välj bit rate mellan 8 till 24 för optimal sampling.
  • Välj kvalitet mellan 24 till 96kHz för CD eller bättre.

 

 

* Kommer juni 2014. Läs mer på www.BandLab.com

logo
Generalagent: Crafton Musik AB • Truckgatan 2 • 442 40 Kungälv • Tel. +46 (0)303-246090 • info@crafton.se • www.crafton.se